Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

maandag 31 mei 2010

Sony Ericsson Xperia X10 krijgt 2.1 update met HD-film mogelijkheid


De Sony Ericsson Xperia X10 krijgt in de herfst van dit jaar een update naar Android 2.1 waarbij het mogelijk wordt om te filmen in HD kwaliteit, ook zal DLNA ondersteund worden en zal ook andere dingen aan het eerste Android toestel van Sony Ericsson worden toegevoegd.
Sony Ericsson zelf gaf aan dat een update naar een hogere versie voor de Xperia X10 er in september aan zat te komen, via Twitter berichtte de Amerikaanse provider Roger dat het in de herfst van dit jaar er aan gaat komen dus de geruchten zouden kunnen kloppen met wat Sony Ericsson aangeeft.

De update naar 2.1 is nog niet bevestigd door Sony Ericsson maar de kans wordt steeds groter dat de Xperia X10 niet met de nieuwste versie van Android op de markt zal komen. Kort geleden is namelijk Android 2.2 gelanceerd waarmee de functionaliteit van een Android toestel nog beter tot haar recht kan komen.
Of Sony Ericsson alsnog de Xperia X10 een update naar 2.2 gaat geven, en of hij er überhaupt komt is nog niet te zeggen.
De update naar 2.1 zou kosteloos zijn. Sowieso heeft Sony Ericsson gegarandeerd dat het updates blijft bieden de komende jaren voor de Sony Ericsson Xperia X10.

Wanneer er meer bekend is omtrent de updates van de Xperia X10 houden wij u op de hoogte!


UPDATE :
De Android update naar 2.1 is inmiddels bevestigd door Sony Ericsson Nederland. En komt in september.
Eind juni komt er een update voor de XPERIA X10 met ondermeer verbeteringen aan het verbruik van de accu en aanpassingen in Timescape.
Ook worden er vermoedelijk nog een paar kleine foutjes weggewerkt. 
Over Android 2.2 op de XPERIA X10 heeft Sony Ericsson geen informatie.

vrijdag 28 mei 2010

Creatouch™ verkrijgbaar voor Sony Ericsson Xperia X10

Sony-Ericsson-Creatouch-app

De applicatie Creatouch™ voor de Sony Ericsson Xperia X10 is nu te downloaden uit de PlayNow arena op de telefoon zelf. De verwachting was dat de applicatie bij introductie van de Xperia X10 al voorgeïnstalleerd zou zijn voor op het Android toestel, maar door diverse redenen is dit niet geval geweest. Nu is het voor de X10 bezitters alsnog mogelijk om de applicatie te downloaden. De applicatie is gratis en met de applicatie is het mogelijk om achtergronden speciaal voor de Xperia X10 te maken. De mogelijkheden zijn uitgebreid en er kunnen tal van teksten op de wallpaper ontworpen worden, zo kunnen ook de namen getoond worden uit de contactenlijst. Ook cijfers, cirkels en blokken kunnen op de display verschijnen. Maar dit is nog niet alles, de zelfgemaakte wallpaper kan je eenvoudig delen via Google Picasaweb of via Facebook vrienden.

30822_130491853633301_100000174605385_353966_7821543_n Foto: Mobypicture

Om Creatouch™ op de Xperia X10 te downloaden is de nieuwste versie van PlayNow nodig, mocht je die nog niet op de X10 hebben staan vraagt de Xperia X10 daar automatisch om.
Zie hieronder een video om een beter beeld te krijgen van Creatouch™ op de Xperia X10.

donderdag 20 mei 2010

Maatregelen Van der Hoeven tegen telecombedrijven niet genoeg

bellen aanbieding (1)


Van der Hoeven wil maatregelen treffen die telecombedrijven dwingt duidelijk te zijn over de kosten van mobiele abonnementen. Zo wil zij dat in een oogopslag duidelijk is hoe de tariefberekening tot stand komt, zoals bij het afronden van belseconden naar minuten. ‘Niet iedere provider gaat hetzelfde om met belminuten. Sommige providers brengen bij een gesprek van tien seconden al direct één minuut in rekening. Onderzoek onder 4.000 Nederlandse consumenten toont aan dat consumenten maar liefst 22 procent van de belbundel hiermee verliezen’, legt Harm Aarts, oprichter en directeur van DeLaagsteRekening uit. ‘Maar dit is slechts het topje van de ijsberg.’

Beltegoed is zeer beperkt houdbaar
Bij vrijwel alle providers is het overschot van het beltegoed zeer beperkt houdbaar. Op het moment dat een beller minder heeft gebeld dan het afgesproken maandbedrag, kan het overschot veelal alleen in de opvolgende maand worden meegenomen. Toch zijn er ook providers bij wie het overschot helemaal niet mee kan worden genomen naar de volgende maand. ‘De consument is zijn geld op deze manier wel erg snel kwijt. Kennelijk hebben belminuten een uiterste houdbaarheidsdatum’, zegt Aarts.
Daarnaast geeft hij aan dat het overschot van de belminuten alleen maar geldig is als de belkosten van de opvolgende maand ook op zijn gemaakt. ‘De telecombedrijven beginnen in de volgende maand meteen te rekenen met het nieuw ingekochte beltegoed. Pas als dit is opgemaakt, kun je het overschot van de vorige maand gebruiken. Bel je minder dan je maandelijkse tegoed, dan gaat het overschot van de vorige maand per direct verloren.’

Gratis sms-verdubbelaars zijn vaak niet gratis
Tal van providers adverteren met de zogenoemde sms-verdubbelaars. Consumenten kunnen hiermee twee keer zoveel sms-berichten versturen voor hetzelfde geld. Wat de meeste consumenten in de kleine letters van het contract echter niet lezen, is dat je deze sms-verdubbelaar op internet zelf moet activeren. ‘Op het moment dat een beller dit niet doet, kunnen de kosten enorm oplopen. De tarieven voor een sms buiten de bundel zijn immers aanzienlijk hoger dan binnen de bundel. Sterker nog, bij sommige abonnementen vallen de sms-kosten vaak niet eens in het abonnement.’

Ondoorzichtigheid in facturatie
Consumenten schatten hun belgedrag vrijwel altijd lager in dan de werkelijkheid. Het gevolg hiervan is dat zij soms over de bundel heengaan. De telecomproviders hanteren buitensporige bedragen voor bellen buiten de bundel. ‘Consumenten zijn zich hier meestal niet van bewust. Reden hiervoor is dat facturen betaald worden via een automatische incasso en telefoonrekeningen tegenwoordig niet meer worden opgestuurd naar mobiele bellers. Zij moeten deze uiterst ondoorzichtige facturen zelf op de website van de provider downloaden. Tal van consumenten nemen deze moeite niet en zien dus niet waardoor de extra kosten zijn ontstaan’, aldus Aarts.

Bron: Persbericht DeLaagsteRekening

woensdag 19 mei 2010

Sony Ericsson toont exclusief Lady Gaga pakket

Vivaz-LadyGaga-pack-3d-HR

Sony Ericsson heeft exclusief aan TelefoonNieuws het tipje van de sluier laten zien van de Lady Gaga editie van de Sony Ericsson Vivaz, tenminste, de vormgeving van pakket. Want zoals u misschien al heeft gelezen op de site is het toestel zelf al te zien.
Lady Gaga is in korte tijd enorm populair geworden met onder meer de hits ‘Just Dance’, ‘Pokerface’, ‘Bad Romance’ en Lady Gaga staat nu in de hitlijsten samen met Beyoncé met het nummer ‘Telephone’. 100714273-f9dfb17fb08d31324aa4eed13b67a8c6.4bee79bc-full

Sony Ericsson heeft samen met Lady Gaga een deal gesloten voor een speciale versie van de Sony Ericsson Vivaz om dat toestel in een speciaal Lady Gaga pakket uit te brengen.
In het speciale Lady Gaga pakket is het nieuwste album ‘The Fame Monster’ van Lady Gaga te vinden en is de telefoon zelf uitgerust met onder andere een exclusieve remix van het nummer ‘Telephone’.
Lady Gaga is ook te vinden op de exclusieve wallpapers die op de Sony Ericsson Vivaz staan en ook speciale ringtones mogen niet ontbreken aan de speciale Lady Gaga editie van deze multimedia-telefoon.

Oorspronkelijk was deze actie alleen bedoeld voor Nederland, maar Harold de Kort van Sony Ericsson Nederland kon bevestigen dat meerdere landen al interesse hadden aangeboden in de speciale Lady Gaga uitvoering van de Sony Ericsson Vivaz.

De Sony Ericsson Vivaz is de 2e mobiele telefoon met een 8 megapixel camera waarmee videobeelden in HD kan worden opgenomen. De 1e telefoon met een HD filmcamera was de Samsung i8910HD.
Het toestel draait op het door Nokia ontwikkelde Symbian en is dus eenvoudig in gebruik.
Het toestel heeft een fijne vorm waardoor het toestel lekker in de hand ligt.

De speciale Lady Gaga uitvoering van de Sony Ericsson Vivaz ligt in korte tijd in de winkel.

Vodafone lost storingen op; kapotte server vervangen

vodafone1

Vodafone heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de server vervangen die zorgde dat klanten van Vodafone niet konden internetten op diverse momenten. Vodafone wil verder niks loslaten over de redenen tot de storingen en waarom het vaker voorkomt dan normaal.
De storing op het datanetwerk varieerde van een half uur tot een zelfs een dagdeel, TelefoonNieuws heeft deze storing zo goed mogelijk gevolgd en via Twitter de stand van zaken laten weten. Vodafone liet namelijk niks weten via haar eigen site. Vodafone erkent dat het beter had moeten communiceren. Volgens Vodafone is het gehele probleem opgelost en mocht u toch niet het internet op kunnen met uw mobiele telefoon, zet dan het toestel even uit en schakel het weer in, zodat het toestel zich opnieuw kan registreren op het netwerk.

maandag 17 mei 2010

Vodafone storingen stoppen niet na 2 keer [geef uw mening]



Vandaag was het weer een dag waarbij de dag niet storingsvrij verliep. Vandaag rond 08:15 uur was er weer een storing op het datanetwerk van Vodafone.
Het is de afgelopen dagen al even raak met storingen bij de provider Vodafone; 14 mei was er een storing op het datanetwerk en in de avond van 15 mei was weer een storing bij Vodafone waardoor er niet gebruik kon worden gemaakt van mobiel internet.

Wij kregen diverse malen de vraag of er "geklaagd" kon worden, want via de Vodafone site kon dat niet.
Wij hebben niks tegen Vodafone maar u kunt uw ongenoegen uiten door op dit bericht een reactie te geven.
Houd daarbij wel de regels in acht, die gelden voor het plaatsen van een reactie.

zondag 16 mei 2010

Weer datastoring bij Vodafone


Wij kregen diverse mails binnen dat zich in diverse regio's in Nederland zich na de storing op 14 mei weer een datastoring voordoet. Hierdoor is het in diverse gebieden niet mogelijk om het net op te gaan met de mobiele telefoon.

Wij kunnen u helaas niet melden wanneer de storing over is maar voor de actuele stand van zaken kunt u onze Twitter in de gaten houden.

Update:
Inmiddels is zover bekend bij TelefoonNieuws de storing verholpen en kan er met de mobiele telefoon weer gebruik gemaakt worden van het mobiel internet. 
Vodafone zou de storing niet op haar website geplaatst hebben omdat volgens de telecomprovider de storing niet landelijk is, en de storing snel verholpen zou zijn.



zaterdag 15 mei 2010

Sony Ericsson Vivaz komt in Lady Gaga pakket


De Sony Ericsson Vivaz, komt binnenkort uit in met een speciaal Lady Gaga pakket. De Amerikaanse zangeres is populair met haar hits 'Pokerface', 'Just Dance', 'Bad Romance', en haar nieuwe single in samenwerking met Beyoncé 'Telephone'.
De Sony Ericsson Vivaz zal binnenkort met een 'The Fame Monster' pack worden uitgerust.
Verwacht wordt dat er de nieuwste cd van Lady Gaga in is te vinden en ook zal de telefoon voorzien zijn van wallpapers en ook Lady Gaga ringtones.
Vanavond staat Lady Gaga in een uitverkocht Gelredome voor haar eerste concert in Nederland.

Datastoring Vodafone verholpen


Door een storing bij Vodafone kon er gisteren niet met de mobiele telefoon van internet gebruikt worden via het netwerk. Gisteren rond 18:00 begon de storing en kon er geen verbinding worden gemaakt met het 3G of GPRS netwerk van Vodafone. 
Vreemd genoeg moesten klanten met problemen met het datanetwerk van Vodafone het nieuws via TelefoonNieuws vernemen want vreemd genoeg heeft Vodafone niks aan haar klanten laten weten over de storing.
Er is veel gereageerd op de website van ons, waar het ongenoegen over Vodafone wordt geuit. 
Vandaag rond 08:30 was de storing volledig verholpen.

vrijdag 14 mei 2010

Storing legt dataverbinding Vodafone plat


Gebruikers van Vodafone hebben binnen Nederland sinds omstreeks 18:00uur last van een datastoring, hierdoor is het niet mogelijk om het internet op te gaan met de mobiele telefoon.
Wanneer de storing voorbij is, kunnen wij nog niet melden.
Voor de actuele stand van zaken kunt u onze Twitter in de gaten houden!

dinsdag 11 mei 2010

Smartphone zorgt voor minder abonnees televisiegids


Met kranten wil het niet meer al te best gaan nu internet zorgt voor het nieuws, kranten verliezen abonnees. Niet alleen kranten zijn de dupe van het internet ook de televisiegidsen zien hun abonnees dalen. Er zijn veel redenen waarom abonnees hun abonnement niet verlengen, denk bijvoorbeeld aan teletekst en internet.

Maar een groot percentage abonnees blijkt ook hun abonnement op de papieren gids op te zeggen omdat diegene over een smartphone beschikt. Voor de Apple iPhone en voor Android toestellen zijn er goede, gratis apps te downloaden. Daarmee kan voor een aantal dagen uitzendschema's worden binnengehaald die ook offline te bekijken zijn. Voor de iPhone is er het gratis TV Gids Lite en voor de Android toestellen is er het uitgebreide TVGIDS.TV. Als de reacties in de Android Market worden bekeken dan is de daling van het abonnees op de papieren gids ook weer terug te zien.

Het is afwachten wanneer de eerste papieren televisiegids haar Android applicatie zal gaan aanbieden want de concurrentie zal alleen maar groter en groter gaan worden.

maandag 10 mei 2010

Sony Ericsson Xperia X10 Mini wint internationale design award


De Sony Ericsson Xperia X10 Mini heeft vandaag de Red Dot Award gewonnen in het onderdeel design. Sinds 1955 wordt de Red Dot Award uitgereikt en dit jaar was dus de eerste plek voor de Xperia X10 Mini. Concurrentie was er genoeg, ontwerpers en fabrikanten uit 57 landen gingen allemaal voor die ene plek bovenaan, die nu dus in handen is van Sony Ericsson.

De Sony Ericsson Xperia X10 Mini is een compacte telefoon zo groot als een creditcard, het toestel draait op Google Android 1.6 en beschikt over TFT scherm van 240 x 320 pixels. Voor foto's kan gebruik gemaakt worden van de 5 megapixel camera met de mogelijkheid tot het gebruik van de flitser. In tegenstelling tot de 'grote' Xperia X10 beschikt de Xperia X10 Mini over een FM-Radio met RDS ondersteuning.

Ook WiFi en aGPS is aan boord van het toestel. De Sony Ericsson Xperia X10 Mini ligt ongeveer eind mei in de Nederlandse winkels met een prijs van rond de 270 euro.

zondag 2 mei 2010

70 procent minder SMS berichten gestuurd door klanten MVNO providers


Prepaid bezitters die bellen met een MVNO provider, een provider zonder eigen netwerk, zoals Trring, Tele2, HEMA mobiel, Rabo Mobiel, ALDI Talk en andere prepaidaanbieders, hebben voor 70 procent minder SMS berichten gestuurd. In 2008 werden er 980 miljoen berichten verstuurd en in 2009 was dat in grote getallen afgenomen tot een aantal van 280 miljoen SMS berichten. Dit in tegenstelling tot de verwachting, want het aantal SMS berichten dat verzonden werd was juist meer en meer bij de providers met een eigen netwerk.

Positief bericht was dat de MVNO providers een stijging zagen van 250 procent voor het gebruik van dataverkeer. Bij telecomproviders met een eigen netwerk steeg het in 2009 tegenover 2008 met 198 procent.
Het aantal MVNO providers lag in december vorig jaar op 47. Tele2 Mobiel is hiermee toch wel een van de bekendste. De meest nieuwe MVNO provider is Kruidvat Mobiel.

zaterdag 1 mei 2010

Twitter biedt eigen applicatie aan in Android Market

DSC_0102
Gisteren heeft Twitter haar applicatie in de Android Market gezet daarmee zal het moeten concurreren met populaire Twitter clients zoals Twidroid en Seesmic. De Twitter For Android applicatie, hoe de applicatie eigenlijk heet, is gratis te downloaden uit de Android Market. De applicatie is geheel Nederlandstalig en ziet er erg strak uit. Berichten kunnen worden ge-retweet en door op de knop reply te drukken kunnen de berichten worden beantwoord. Het mooie van de Android applicatie voor Twitter is dat de contacten gesynchroniseerd kunnen worden.
DSC_0105
Lijsten die gemaakt zijn binnen Twitter kunnen ook op het Android toestel worden bekeken, de Twitter For Android applicatie biedt de mogelijkheid om je locatie mee te sturen, door een blokje van links naar rechts te schuiven of andersom kan dat in of uitgeschakeld worden.
DSC_0108
Foto’s kunnen via de Twitter applicatie ook meegestuurd worden in een tweet en ook kunnen website-adressen worden ingekort. Wij hebben de applicatie getest op de HTC Desire en daarin zien we dat er maar één account kan worden toegevoegd. Maar in onze ogen is het al vanaf de 1e versie de beste Twitter applicatie, en ook nog eens supersnel!
De Twitter For Android applicatie werkt alleen op toestellen die draaien op Google Android versie 2.1
Wij horen graag wat u ervan vindt! Laat een reactie achter op dit bericht!

Download Twitter for Android gelijk met de QR Code:
Tfaqrcode