Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zaterdag 19 juni 2010

HTC geeft gratis HTC Wildfire weg

large1

De zomer kan beginnen volgens telefoonfabrikant HTC. De fabrikant komt met een zomeractie waarbij er de nieuwe HTC Wildfire gewonnen kan worden. In de komende weken wordt de exacte datum bekend gemaakt op welke dag de actie begint en via de speciale website van HTC kan gekeken worden hoe het ervoor staat met de actie.
Op de speciale website is Nederland in kaart gebracht en zijn er diverse plaatsnaam-borden te zien waarbij er in loop van de tijd elke keer een bord weggehaald wordt en uiteindelijk een plaats overblijft. In die ene plaats zit een speciale “actieshop”, iedereen die daar om 12 uur in de middag binnen is en die winkel wordt afgezet met geel lint wint een HTC Wildfire.

De HTC Wildfire ligt vanaf begin Juli in de schappen en draait op Google Android 2.1 en is rijk aan leuke specificaties. Zoals WiFi, 5 megapixel camera, 3G netwerk verbinding en komt in de kleuren wit, grijs, rood en bruin.

woensdag 16 juni 2010

Sony Ericsson komt met XPERIA X8

x8

Sony Ericsson komt met een reeks nieuwe toestellen, we beginnen met de eerder uitgelekte Sony Ericsson XPERIA X8, dit toestel lekte uit onder de codenaam Shakira en kan gezien worden als een variant tussen de XPERIA X10 Mini en de ‘grotere’ XPERIA X10. De interface is eigenlijk hetzelfde als die van XPERIA X10 Mini, ook met een icoontje in alle vier de hoeken als snelkoppeling. Die snelkoppelingen zijn naar eigen wens aan te passen.

Het toestel draait op Android 1.6 en krijgt een update naar Android 2.1, aan de achterkant van het toestel zit een 3,2 megapixel camera. Opvallend lager omdat de XPERIA X10 over een 8.1 megapixel camera beschikt en de XPERIA X10 Mini over een 5 megapixel tellende camera. Het geheugen is uitbreidbaar met geheugenkaarten. Het 3” touchscreen zorgt ervoor dat alles goed te bedienen is en de weergave is 16 miljoen kleuren. Internetten kan via WiFi en het 3G netwerk. Ook zal de Sony Ericsson XPERIA X8 in diverse kleuren op de markt komen in onder meer wit en zwart maar ook in een combinatie van wit en nog een andere kleur.

Xperia_X8_White_Front2                           1276678967

Leuk nieuwtje aan de XPERIA X8 is dat het toestel voorzien is van een AVP poort, dit is nog niet eerder in een telefoon geplaatst en maakt het mogelijk dat er muziek in HD kwaliteit gehoord kan worden als de oordopjes ingeplugd worden.
Ook zijn hiervoor speciale speakers, en tevens is het mogelijk om de 3,5mm headset te gebruiken om muziek te luisteren.

Ook het eigen Timescape en Mediascape is aanwezig op de XPERIA X8 en zorgt ervoor dat van diverse sociale netwerken de status kan worden bekeken van de vrienden. Met Mediascape gaat een wereld open voor muziek, foto’s en video’s te bekijken.
De Sony Ericsson XPERIA X8 ligt voor ongeveer 260 euro in de winkel vanaf het 3e kwartaal van 2010.

woensdag 9 juni 2010

Nokia biedt iedereen mogelijkheid om eigen stem voor navigatie te gebruiken


Nokia heeft een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan Ovi Maps. Met Own Voice kan je je eigen stem gebruiken om de weg te laten wijzen. Eerder was er al een wedstrijd genaamd 'De Stem' waarbij iedereen auditie kon doen om navigatiestem van Nokia te worden.
Dat was een groot succes en Nokia zal de winnende stem gebruiken voor haar Ovi Maps. Maar hoe leuk is het als je je vrienden de weg kan wijzen zonder dat je er bij bent.
Tevens kan je je eigen ingesproken routebegeleiding delen met je vrienden zodat de autorit nog persoonlijker wordt.
Own Voice is nu te downloaden op de speciale website van Nokia.

[Review:] Google Maps navigatie in Nederland te gebruiken

IMGP6351

Google Maps heeft vandaag haar gratis online gesproken navigatie gelanceerd in Nederland, België en Duitsland gelanceerd. Ook andere landen in Europa kunnen nu gebruik maken van spraakgestuurde aanwijzingen. Eerder was de dienst al te gebruiken in Engeland en Ierland, dit was op 21 april 2010. Bijna anderhalve maand later is onder meer Nederland eraan toegevoegd.

TelefoonNieuws heeft Google Maps navigatie uitgebreid onder handen genomen op de Sony Ericsson Xperia X10, draaiend op Google Android 1.6. In deze korte review ziet u alle hoogtepunten en mogelijkheden met Google Maps navigatie.
Het moge duidelijk zijn dat Google nu echt de aanval opent op Nokia, wat onlangs haar Ovi Maps gratis beschikbaar maakte, het grootste verschil is dat Ovi Maps wel helemaal offline te gebruiken is.

IMGP6352

Sinds vandaag is Google Maps navigatie te gebruiken op Android toestellen, er hoeft niks gedaan te worden want in het menu is een blauwe pijl te vinden met de naam navigatie. Tot vandaag was dat icoontje er ook al maar nog niet te gebruiken. Nu dus wel. Wat er nodig is voor het navigeren met Google Maps navigatie is een actieve dataverbinding, want de kaarten worden niet op de telefoon opgeslagen maar via het netwerk opgehaald. Daarom is navigeren in het buitenland niet aan te raden omdat dat hoge kosten met zich meebrengt.

IMGP6366

Ook een GPS signaal is handig om de locatie nog nauwkeuriger vast te stellen, de dienst kan ook gebruikt worden zonder GPS, dan maakt Google Maps navigatie gebruik van de zendmasten maar is minder nauwkeurig.
De navigatie werkt vooralsnog nog niet op de Apple iPhone, naar verwachting komt dit in de toekomst er wel aan. Google Maps navigatie werkt op moment van schrijven op Android toestellen.

Er kan een adres ingevoerd worden maar ook plaatsnamen, bedrijfsnamen, landen of zelfs een categorie waarin een bedrijf zich bevindt. Vanaf Google Android 2.1 wordt het ook ondersteund dat er een bestemming wordt ingesproken. De route is erg snel uitgestippeld, de verwachtingen worden steeds hoger bij het zien van de interface van Google Maps navigatie.

IMGP6358

Als je toestel, zo ook de Sony Ericsson Xperia X10, beschikt over een digitaal kompas, is de nauwkeurigheid nog beter en wordt de route nog duidelijker.
De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en we krijgen duidelijk overzicht van waar we ons bevinden.
Aan de bovenkant is er een groene balk te vinden en kan er op de pijltjes worden gedrukt om zo de route alvast te laten zien. Ook is er de mogelijkheid om heel de route al te laten zien in het overzicht, of als kaart.

IMGP6354

Tijdens het navigeren kan er allerlei informatie worden getoond, zo kunnen snel tankstations worden gevonden of parkeerplaatsen, maar ook restaurants en is er gratis actuele file informatie. Google Maps houdt bij files rekening met de verkeerssituatie en berekent indien nodig een andere route.

IMGP6359

Ook kan er gebruik worden gemaakt van de satellietmodus en van Streetview weergave zodat afslagen nog duidelijker worden weergegeven en ook als je bijna bij de plaats van bestemming bent kan je ervoor kiezen dat Google Maps automatisch overspringt naar Streetview weergave.

Ook in de notificatiebalk van het Android toestel is een blauw pijltje te vinden, als we de notificatiebalk naar beneden ‘vegen’ dan krijgen we te zien hoeveel minuten de reis nog duurt en wat de volgende actie moet zijn tijdens het navigeren.

IMGP6362

We zijn zeker te spreken over de nieuwe navigatie van Google Maps. Het zit nog wel in beta-fase maar het werkt uitstekend. De stem is vloeiend Nederlands en geeft duidelijk aan hoe er gereden moet worden.
Wellicht dat Google binnenkort nog meer functies toevoegt aan Google Maps navigatie, maar we kunnen concluderen dat Google goed bezig is met haar gratis online navigatie. Een tip: houdt de accuduur in de gaten ;-).

maandag 7 juni 2010

Apple komt met nieuwe iPhone; iPhone4 [update]

Apple heeft vandaag in San Francisco haar nieuwe iPhone4 aangekondigd, tegelijkertijd kwam er de mededeling dat de Apple iPhone 3G 8GB uit de schappen is gehaald en dat de 3GS nog wel in de verkoop blijft. Op het jaarlijkse WWDC kwam Steve Jobs het podium op. We zetten in het nieuwsbericht de nieuwe specificaties van het toestel op een rijtje.

  • Het toestel is 9,3 mm dunner dan de 3GS, ofwel 24% dunner.
  • Zowel de voorkant als de achterkant bestaat uit krasvrij-glas.
  • Retina display met resolutie 960x 640 pixels, 3,5”.
  • 4x zoveel pixels als 3GS.
  • Aan de voorkant zit een front-camera waarmee video-bellen mogelijk wordt.
  • De achterkant is voorzien van een 5 megapixel camera met LED flitser.
  • Het toestel filmt 30 frames per seconde in HD kwaliteit.
  • Grafische kracht door de Apple A4 processor, met een kracht van 1GHz.
  • Het OS4 besturingssysteem is vervangen op de Apple iPhone4 door een update daarvan iOS4.
  • Het toestel heeft beperkte multitasking.
  • UMTS, HSUPA, HSPDA, GPS, WIFI, Bluetooth verbindingen.
  • 300 uur standby, 40 uur muziek, 6 uur 3G internetten of 7 uur 3G spraak.
  • De nieuwe iPhone komt met gyroscoop.
  • 16GB en 32GB versies komen er.
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.
  • iPhone 4 vanaf 24 juni in VS te koop. Vanaf juli in Nederland/België, in september in 88 landen.
  • Ook iBooks komt naar de iPhone, eerder alleen op iPad. Boeken kunnen dus gelezen worden op iPhone.
  • Metalen rand om toestel fungeert als antenne voor ontvangst.
  • Mogelijkheid om video op te nemen en te delen met iMovie voor de iPhone. Video kan bewerkt worden met iMovie-applicatie voor de iPhone met mogelijkheid om thema’s en audio toe te voegen.
  • 199 en 299 dollar bij AT&T, verkrijgbaar vanaf 24 juni in de Verenigde Staten. Met 2-jarig contract.

[update:]

Verder is bekend gemaakt dat het nieuwe iOS4 besturingssysteem ook in juli te downloaden zal zijn voor de huidige Apple iPod Touch en de Apple iPhone 3GS. De functie videobellen heet bij de nieuwe iPhone FaceTime, wat voorlopig alleen nog maar via het WiFi netwerk werkt, dit zal zijn omdat providers niet blij zouden kunnen zijn om het over het 3G netwerk te laten gaan omdat het veel dataverbruik verbruikt.
Naar verwachting zal deze functie pas in 2011 via het 3G netwerk moeten verlopen.
Steve Jobs liet gisteren tijdens de Apple Keynote weten dat het van FaceTime een open project maken zodat ook andere mobiele telefonie fabrikanten het kunnen gebruiken.

De iPhone4 komt zoals gezegd in juli van dit jaar naar Nederland, de iPhone4 gaat niet werken met de welbekende simkaarten maar werkt op zogenoemde MicroSIM, de nieuwe Apple iPhone4 wordt verkrijgbaar in combinatie met een T-Mobile abonnement. Of er ook andere providers in de race zijn om de iPhone4 te gaan verkopen is niet bekend.

zondag 6 juni 2010

WeekendTip : T-Mobile widget


Nieuw op TelefoonNieuws is de WeekendTip.
Met de WeekendTip duikt TelefoonNieuws voor u diep het internet in en kijken we in het archief naar leuke benodigdheden op het gebied van mobiele telefonie.
Zodat u zich ook in het weekend niet hoeft te vervelen.

Deze week is de WeekendTip: T-Mobile widget
De T-Mobile widget is een widget die je op je iPhone kan gebruiken of op je eigen gepersonaliseerde iGoogle pagina kan plaatsen. Met deze widget kan je je actuele status inzien van je beltegoed, uiteraard werkt deze widget alleen met abonnementen van provider T-Mobile.

Alle informatie omtrent de T-Mobile Belstatus widget kunt u hier vinden.
Ook leuk om te weten is dat TelefoonNieuws ook makkelijk te volgen via een iGoogle widget, die u hier kunt vinden.

Ook een WeekendTip? Mail hem door naar TelefoonNieuws.

zaterdag 5 juni 2010

BlackBerry Slider lekt uit met duidelijke foto’s

 rim-9800-top-1

De slide variant van de BlackBerry is al paar keer in het nieuws geweest met hier en daar een wat vage foto. Maar TelefoonNieuws heeft nu foto’s in handen gekregen die het tipje van de sluier laten zien van de BlackBerry Slider.
Ook deze BlackBerry zal beschikken over uiteraard WiFi, Push e-mail, 3G en alles op het gebied van muziek, internet en andere dingen die we in het dagelijks leven niet meer weg kunnen denken. Ook een touchscreen is te vinden op de uitgelekte BlackBerry.
 rim-9800-top-3
BlackBerry was bij introductie gericht op de zakelijke markt maar de laatste tijd zijn er steeds meer jongeren die een BlackBerry hebben aangeschaft. De vraag van de jongeren is zo groot omdat BlackBerry haar functie “Pingen” aanbiedt. Met “Pingen” kunnen gratis via het datanetwerk berichten worden verzonden naar andere Ping gebruikers en is dus goedkoper dan SMS-en.
rim-9800-top-4
Over de naam van het toestel is nog niet veel bekend, er gaan geruchten rond over de BlackBerry Storm3, of over de BlackBerry 8900 Slider, ook komen we de naam BlackBerry 9700a tegen.
Het is niet bekend of het toestel met de nieuwste versie van het BlackBerry OS (OS 6) gaat draaien of dat er een eerdere versie van het besturingssysteem opstaat. De kans dat er inderdaad BlackBerry 6 OS op het toestel te vinden is, is heel groot.
rim-9800-top-2

Mochten we meer informatie hebben dan laten wij u dat uiteraard weten.

‘Sony Ericsson XPERIA Shakira lekt uit’

Shakira_leaked
Sony Ericsson lijkt met een nieuw Android toestel te komen. Het is een variant op de Sony Ericsson XPERIA X10 en is wat kleiner. De Sony Ericsson Shakira wordt het door een Chinese website genoemd. Er is verder niks bekend over de uitgelekte Sony Ericsson maar het lijkt erop dat dit toestel ook in de XPERIA reeks zal vallen en het beschikt over het besturingssysteem Google Android.
Ook zijn er de drie toetsen te vinden die ook in de Sony Ericsson XPERIA X10 zijn te vinden en beschikt het over een LED notificatielampje.
Vermoedelijk wordt met de Sony Ericsson Shakira gekozen voor een walkman telefoon in de huidige XPERIA reeks, helaas is verder niks bekend over het toestel, mochten we meer te weten komen houden we u uiteraard op de hoogte.

vrijdag 4 juni 2010

Foto’s duiken op van SE XPERIA X10 met Android 2.1

11iig5s                                                   2aet446

Het blijft de XPERIA X10 bezitters bezig houden, komt Sony Ericsson met een update van Android 1.6 naar Android 2.1 of Android 2.2. Vandaag zijn op een Chinese website foto’s opgedoken van de Sony Ericsson XPERIA X10 met Android 2.1. Sony Ericsson liet op haar Twitter al weten dat ze Android 2.1 niet zullen overslaan en de update lijkt met de foto’s dichterbij te komen.

98elqg                                                                1h8r5y

De update naar een hogere Android versie zou volgens Sony Ericsson deze herfst moeten verschijnen, het is niet bekend of Android 2.2 ook gaat ontwikkelen voor de Sony Ericsson XPERIA X10 maar de komende jaren heeft Sony Ericsson gezegd dat de XPERIA X10 helemaal bij de tijd zal blijven. De kans dat 2.2 voor het eerste Android toestel van Sony Ericsson eraan komt is dus wel aanwezig.

Wordt ongetwijfeld vervolgt!

woensdag 2 juni 2010

Consument betaalt 343 euro teveel aan abonnement

media_xl_989318

Analyse van DeLaagsteRekening, een gratis en onafhankelijke online adviestool voor mobiele abonnementen, toont aan dat Nederlandse consumenten tot 38 procent kunnen besparen op de kosten van hun mobiele abonnement. De website heeft uitgerekend dat dit percentage overeenkomt met een bedrag van € 343,00 per persoon per jaar.

DeLaagsteRekening is een website waarmee consumenten hun eigen belgedrag kunnen analyseren, waardoor zij mobiele abonnementen met elkaar kunnen vergelijken. In het afgelopen jaar hebben meer dan 4.000 Nederlandse consumenten hier gebruik van gemaakt. Uit de analyse van de telefoongegevens van deze consumenten blijkt dat Nederlanders te veel betalen voor mobiel bellen.

Weinig inzage consument

Uit de analyse van DeLaagsteRekening blijkt dat mobiele gebruikers niet goed op de hoogte zijn van de exorbitante bedragen die de telecomproviders rekenen voor belminuten buiten de bundel. Daarnaast zijn consumenten zich na het afsluiten van een bundel vaak niet bewust van de hoge kosten die zij betalen. Reden hiervoor is dat facturen automatisch door de providers worden geïncasseerd, waardoor mobiele bellers vaak niet in de gaten hebben dat het maandelijkse bedrag hoger is uitgekomen dan de ingekochte bundel. Bovendien worden de telefoonrekeningen tegenwoordig niet meer automatisch opgestuurd naar mobiele bellers. Zij moeten deze op de website van de provider downloaden. Tal van consumenten nemen deze moeite niet en zien dus niet waardoor de extra kosten zijn ontstaan.

Bandbreedte inbouwen

Om te voorkomen dat consumenten teveel betalen, adviseert de website om bandbreedte in te bouwen in de telefoonbundel. Harm Aarts, oprichter en directeur van de DeLaagsteRekening, verklaart: ‘Het bellen buiten een bundel is in Nederland zeer duur. Zo kunnen de kosten al snel oplopen tot 33 cent per minuut. Consumenten zijn vaak goedkoper uit als zij een bundel afsluiten met net iets meer belminuten dan hun standaard belgedrag. Met deze extra bandbreedte, kunnen mobiele bellers behoorlijke besparingen op hun belgedrag realiseren.

Met dank aan DeLaagsteRekening

dinsdag 1 juni 2010

'Mobiel voortaan gratis beschermd tegen diefstal'


Het mocht al duidelijk zijn dat een verzekering voor een mobiele telefoon niet veel zekerheid biedt als een telefoon is gestolen of je bent je telefoon kwijt geraakt.
F-Secure heeft een pakket samengesteld voor de veiligheid voor mobiele telefoons, genaamd: Anti-Theft for Mobile.

Met dat pakket wordt mogelijkheid geboden om het toestel met een SMS bericht te blokkeren, tevens kan worden ingesteld dat het toestel blokkeert als er een andere simkaart in wordt geplaatst. Het telefoonnummer van de dief wordt gelijk naar de eigenaar doorgestuurd.
Ook kan met een SMS bericht kunnen ook alle bestanden op de telefoon worden gewist.
Het gratis te downloaden pakket kan ook gebruikt worden om alleen noodoproepen toe te staan of de telefoon te laten lokaliseren zodat nagegaan kan worden waar het toestel zich bevindt.
Het gratis anti-diefstal pakket van F-Secure wordt ondersteund door Android, Windows Mobile en Symbian toestellen.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de fabrikant.