Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zondag 18 juli 2010

TelefoonNieuws STOPT met haar activiteiten


Dit keer geen nieuwsbericht maar een mededeling. We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen. TelefoonNieuws stopt haar activiteiten op haar website. Wij zullen op Twitter echter wel doorgaan met het verspreiden van korte nieuwsberichten en eventueel ook doorlinken naar websites met het desbetreffende nieuwsbericht.
De reden is het tekort aan schrijvers. We hebben afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd mensen te vinden die zich aangetrokken zouden voelen tot het schrijven van berichten, en met de vakantie die net is begonnen is het niet haalbaar om de website bij te houden.
Tevens kunt u nog steeds meedoen aan het netwerkdekking onderzoek!

We willen iedereen bedanken voor het doorgeven van nieuwsberichten en storingen aan netwerken en staan zeker nog open voor suggesties via ons Twitter kanaal en via de e-mail.

zondag 4 juli 2010

LG ziet af van Android update voor GW620



LG gaat voor haar eerste Android toestel, de LG GW620, geen updates meer uitbrengen, dit zal geen blije reacties opleveren bij de bezitters van de LG GW620. De LG GW620 zou eind mei, begin juni een upgrade krijgen naar Android 1.6 want het toestel draait nu nog op het verouderde Android 1.5 waardoor het onder meer niet mogelijk is om bestanden via bluetooth uit te wisselen, maar LG ziet af van de update naar Android 1.6. De website AndroidWorld heeft navraag gedaan bij LG en er zal helemaal geen update meer komen voor het toestel. Dus ook, zoals we eerder hebben vernomen van LG, de Android 2.1 update zal er zeker te weten niet komen.

Wat ons betreft slaat LG hiermee de plank flink mis, omdat het een betaalbare Android telefoon is met goede specificaties. Door het gemis van de functionaliteiten die in Google Android 1.6 zitten, haken kopers af.
LG gaf tegenover de website AndroidWorld de volgende reactie:
Met de zeer aantrekkelijk geprijsde GW620 heeft LG de Android-smartphone bereikbaar gemaakt voor de massa. De huidige 1.5-Android-versie op de GW620 zou gevolgd worden door een 1.6 upgrade. LG ziet echter onvoldoende noodzaak om deze upgrade door te voeren voor de GW620 en heeft zodoende besloten hiervan af te zien.

zaterdag 3 juli 2010

Miljoenen SMS'jes na winst Nederland op WK voetbal




De telecombedrijven hebben gisteren na de WK voetbal wedstrijd Nederland tegen Brazilië veel meer SMS berichten verwerkt dan normaal bij een wereldkampioenschap voetbal. In de kwartfinale won Nederland met 2-1 van de Brazilianen en na de wedstrijd werden er alleen bij KPN al rond de 800.000 berichten verzonden per vijf minuten.
Niet alleen KPN had veel SMS berichten te verwerken, ook Vodafone had te maken met een flinke stijging van het verwerken van tekstberichten. Het Vodafone netwerk lag enige tijd in bepaalde regio's plat doordat het netwerk het aantal niet aan kon. Vodafone laat niet weten hoeveel SMS berichten verwerkt zijn maar Vodafone laat weten dat het voor het bedrijf een oudejaarsavond leek.