Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zondag 4 juli 2010

LG ziet af van Android update voor GW620



LG gaat voor haar eerste Android toestel, de LG GW620, geen updates meer uitbrengen, dit zal geen blije reacties opleveren bij de bezitters van de LG GW620. De LG GW620 zou eind mei, begin juni een upgrade krijgen naar Android 1.6 want het toestel draait nu nog op het verouderde Android 1.5 waardoor het onder meer niet mogelijk is om bestanden via bluetooth uit te wisselen, maar LG ziet af van de update naar Android 1.6. De website AndroidWorld heeft navraag gedaan bij LG en er zal helemaal geen update meer komen voor het toestel. Dus ook, zoals we eerder hebben vernomen van LG, de Android 2.1 update zal er zeker te weten niet komen.

Wat ons betreft slaat LG hiermee de plank flink mis, omdat het een betaalbare Android telefoon is met goede specificaties. Door het gemis van de functionaliteiten die in Google Android 1.6 zitten, haken kopers af.
LG gaf tegenover de website AndroidWorld de volgende reactie:
Met de zeer aantrekkelijk geprijsde GW620 heeft LG de Android-smartphone bereikbaar gemaakt voor de massa. De huidige 1.5-Android-versie op de GW620 zou gevolgd worden door een 1.6 upgrade. LG ziet echter onvoldoende noodzaak om deze upgrade door te voeren voor de GW620 en heeft zodoende besloten hiervan af te zien.