Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

woensdag 16 juni 2010

Sony Ericsson komt met XPERIA X8

x8

Sony Ericsson komt met een reeks nieuwe toestellen, we beginnen met de eerder uitgelekte Sony Ericsson XPERIA X8, dit toestel lekte uit onder de codenaam Shakira en kan gezien worden als een variant tussen de XPERIA X10 Mini en de ‘grotere’ XPERIA X10. De interface is eigenlijk hetzelfde als die van XPERIA X10 Mini, ook met een icoontje in alle vier de hoeken als snelkoppeling. Die snelkoppelingen zijn naar eigen wens aan te passen.

Het toestel draait op Android 1.6 en krijgt een update naar Android 2.1, aan de achterkant van het toestel zit een 3,2 megapixel camera. Opvallend lager omdat de XPERIA X10 over een 8.1 megapixel camera beschikt en de XPERIA X10 Mini over een 5 megapixel tellende camera. Het geheugen is uitbreidbaar met geheugenkaarten. Het 3” touchscreen zorgt ervoor dat alles goed te bedienen is en de weergave is 16 miljoen kleuren. Internetten kan via WiFi en het 3G netwerk. Ook zal de Sony Ericsson XPERIA X8 in diverse kleuren op de markt komen in onder meer wit en zwart maar ook in een combinatie van wit en nog een andere kleur.

Xperia_X8_White_Front2                           1276678967

Leuk nieuwtje aan de XPERIA X8 is dat het toestel voorzien is van een AVP poort, dit is nog niet eerder in een telefoon geplaatst en maakt het mogelijk dat er muziek in HD kwaliteit gehoord kan worden als de oordopjes ingeplugd worden.
Ook zijn hiervoor speciale speakers, en tevens is het mogelijk om de 3,5mm headset te gebruiken om muziek te luisteren.

Ook het eigen Timescape en Mediascape is aanwezig op de XPERIA X8 en zorgt ervoor dat van diverse sociale netwerken de status kan worden bekeken van de vrienden. Met Mediascape gaat een wereld open voor muziek, foto’s en video’s te bekijken.
De Sony Ericsson XPERIA X8 ligt voor ongeveer 260 euro in de winkel vanaf het 3e kwartaal van 2010.