Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

woensdag 21 april 2010

Google Maps lanceert gesproken navigatie in Engeland en Ierland

Google-Maps-free-navigation-UK-Android

Google Maps heeft vandaag in Engeland de mogelijkheid toegevoegd om haar gratis Google Maps ook als navigatiesysteem te gebruiken. Dit is volgens Google mogelijk voor de Android toestellen vanaf versie 1.6. Ook in Ierland kan vanaf vandaag gebruik worden gemaakt van de navigatie in Google Maps. Eerder kon Google Maps alleen als routeplanner dienen met pijlen en tekst als reisinformatie, maar al langer was bekend dat Google nu ook de Europese landen kennis wil laten maken met navigatie via Google Maps.

Google wil hiermee vooral concurreren met onder meer Nokia, die gratis haar gesproken navigatiesoftware Ovi Maps meegeeft aan klanten. In oktober kwam de navigeer functie al in Amerika uit en maakt nu dus de opmars naar Europa. Ook Duitsland komt aan de beurt, volgens een Twitter update laat Google weten dat de Duitse Android bezitters nog even geduld moeten hebben. Uiteraard komen dan ook andere landen in Europa aan de beurt voor gesproken navigatie via Google Maps. De gebruiker hoeft niks te doen, alleen in de Android Market de update downloaden als die beschikbaar is in zijn of haar land.

De nieuwe versie van Google Maps is beschikbaar voor toestellen die draaien op Google Android 1.6, 2.0 en versie 2.1 dat betekent dat ook de Sony Ericsson XPERIA X10, HTC Desire, HTC Desire en tal van andere modellen klaar zijn voor de gratis gesproken navigatie in Google Maps.

Zie hieronder een video van Google Maps met navigatie: