Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

vrijdag 2 april 2010

Phone of the Week: Sony Ericsson Xperia X10

Sony_Ericsson_Xperia_X10_Smartphone_Side_Look
Zo net voor Pasen, is het weer tijd voor een nieuwe Phone of the Week. We hebben de afgelopen weken al veel bericht over de eerste Android telefoon van het Zweedse Sony Ericsson. Het toestel zal Sony Ericsson moeten redden uit de negatieve berichten. En volgens de reviews die de afgelopen dagen zijn verschenen (onder meer GSM Helpdesk en Tweakers). De Sony Ericsson Xperia X10 moet het toestellen als de iPhone mede door haar Android besturingssysteem en zeker ook de hardware die gekozen is moeilijk maken. En naar waarschijnlijkheid zal dat wel goed gaan lukken, want er zijn al grote aantallen orders geplaatst voor de Sony Ericsson Xperia X10. Niet alleen binnen Nederland zijn er al veel X10’s besteld maar ook in Japan is het toestel een grote rage zoals u al eerder heeft kunnen lezen op TelefoonNieuws.
4358362223_9a6052b5ae De Sony Ericsson Xperia X10 familie; met de Mini en Mini Pro.
Hoe dan ook, de Sony Ericsson Xperia X10 is deze week de gelukkige van deze week. De telefoon beschikt over een 1 GHz snelle processor waardoor er ook meerdere taken tegelijk kunnen worden gedaan. Het toestel beschikt over een 8.1 megapixel camera. Standaard beschikt Google Android 1.6 niet over digitale zoom en een LED flitser ondersteuning. Sony Ericsson heeft aan de X10 geknutseld wat tot resultaat heeft dat het mogelijk is om 16x digitaal in te zoomen met de camera van de Sony Ericsson Xperia X10 en ook de flitser wordt ondersteund.
Met Sony Ericsson’s eigen Timescape is het mogelijk om updates te tonen vanaf de netwerken Hyves, Twitter en Facebook. Met Mediascape komt multimedia een stuk dichterbij. Muziek wordt overzichtelijk getoond en ook de meest populaire tracks uit de PlayNow Arena worden getoond zodat die eventueel ook nog gelijk gekocht en gedownload kunnen worden naar de telefoon.
xperia-x10 (1)
Internetten is ook mogelijk uiteraard, op dit toestel en applicaties kunnen worden gedownload uit de Android Market, inmiddels is er keus uit meer dan 30 duizend applicaties waarvan het merendeel nog gratis is ook.
Het toestel is zo erg uitgebreid te noemen, denk bijvoorbeeld aan de Infinite button, waarbij de grenzen tussen de telefoon en het internet vervaagt worden. Met de Infinite toets kan er snel bij muziek afspelen snel aanvullende informatie worden gevonden via Google, de PlayNow Arena en YouTube.
De Sony Ericsson Xperia X10 ligt inmiddels in de winkels.
De adviesprijs wat Sony Ericsson opgeeft bedraagt 500 euro, echter zijn er al X10 modellen voor een losse prijs van 485 euro. De Sony Ericsson Xperia X10 zal zeker een populair toestel worden.