Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

vrijdag 9 april 2010

Phone of the Week : HTC Desire

desire_kln
Phone of the Week is deze week de HTC Desire. Het toestel is van plastic gemaakt en toont een modieuze look. Aan de voorkant is een 3,7" AMOLED touchscreen te vinden en diverse knoppen. Daarnaast vinden we niet zoals in de Google Nexus One een trackball maar een rondje waarin een sensor zit die volgens HTC langer moet meegaan dan een trackball en beter stof afweert.

Aan de achterkant is een 5 megapixel camera te vinden en foto's moeten geschoten worden zonder sluitertoets want die is niet te vinden op het toestel.
Het toestel draait op Google Android 2.1 en HTC heeft daar haar eigen HTC Sense overheen gezet waarmee het weer, de tijd en meer op het startdisplay wordt weergegeven.
HTC-Desire-photos
De HTC Desire houdt met HTC Friendstream de updates bij van sociale netwerken als Facebook en Twitter.
In tegenstelling tot de Sony Ericsson Xperia X10 heeft de Desire geen ondersteuning voor updates van Hyves. Talloze applicaties kunnen wel uit de Android Market, veel nog gratis ook, worden gedownload.

De HTC Desire beschikt over zeven panels ofwel zeven homescreens. Door te knijpen, bij freaks wellicht beter bekend als pinchen, krijg je een soort van helikopter weergave waarbij alle zeven homescreens nauwkeurig op te zien zijn.
Het toestel beschikt over multitouch en daarom gaat het internetten lekker makkelijk door te knijpen met twee vingers kan er net zoals bij de iPhone makkelijk in- en uitgezoomd worden.
De HTC Desire ligt vanaf nu in de winkels met een prijs van rond de 400 euro.