Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

donderdag 21 januari 2010

Nokia komt met gratis navigatieprogramma

 Ovi_Maps_Drive02_lowres

Nokia heeft vandaag aangekondigd, dat het met een gratis alternatief navigatieprogramma gaat komen, genaamd Ovi Maps. Het zat al op diverse Nokia telefoons, maar als het gratis was, dan was dat voor een beperkte tijd. Nokia heeft daar dus nu verandering in gebracht. Niet alleen voor de nieuwe toestellen die binnenkort komen wordt Ovi Maps gratis, maar ook voor de bestaande Nokia telefoons die beschikken over een GPS ontvanger wordt de dienst gratis. De nieuwe dienst kan helemaal offline gebruikt worden, dus heeft geen internetverbinding nodig.

Met deze aankondiging zegt Nokia de meest grootste aankondiging te hebben gehad, in de geschiedenis. Met Ovi Maps, dat dus volledig gratis en zonder beperkingen te gebruiken is, kondigt Nokia de aanval aan op Google Maps, dat ook gratis is, maar niet offline te gebruiken is.

N97mini_OviMaps_lowres

Niet alleen Google gaat de gratis navigatie van Nokia merken, maar ook makers van navigatiesystemen zoals TomTom, Garmin en Mio zullen het voelen, omdat alles in een apparaat te vinden is.
Naast de autonavigatie, is ook wandelend navigeren mogelijk en dus erg uitgebreid te noemen.
Google Maps mist tevens de mogelijkheid tot gesproken navigatie, iets wat Ovi Maps gratis er aan toevoegt, Google is hier overigens wel mee bezig zover bekend. Maar in Nederland nog niet beschikbaar.
De gesproken navigatie is beschikbaar voor 74 landen en dat in 46 talen. Voor een aantal landen is het tevens mogelijk om verkeersinformatie te gebruiken bij de navigatie, hoewel hier wel een internetverbinding voor nodig is.

Nokia wil in maart 2010 alle toestellen die uitgerust zijn met GPS ontvanger met het gratis Ovi Maps kennis laten maken. Nu is dat al mogelijk met de Nokia X6, E72, E52, 6710 Navigator, 5230, 5800, N97 Mini en nog een aantal toestellen van de Finse fabrikant. Ovi Maps is hier te vinden.