Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

donderdag 21 januari 2010

Sony Ericsson zet vroegtijdig aankondiging online; Kurara heet Vivaz

Vivaz
Gisteren heeft Sony Ericsson per ongeluk haar informatie vrijgegeven van de Sony Ericsson Kurara. Het toestel dat draait op Symbian gaat overigens niet meer door onder de naam Kurara, maar gaat Vivaz heten, wat Spaans is voor levendig, of krachtig.
Toen de informatie omtrent de nieuwe Sony Ericsson online stond, heeft Sony Ericsson de site direct offline gehaald.
Helaas voor Sony Ericsson heeft Google Cache de pagina nog bewaard.
Naast de tekst en uitleg die op de site te zien was, is ook een filmpje van de Vivaz opgedoken;

De Sony Ericsson Vivaz wordt samen met de Sony Ericsson Xperia X10, die we verwachten rond maart / april 2010, dé knaller van Sony Ericsson in 2010.
De Vivaz komt in het eerste kwartaal van 2010 op de Nederlandse markt, met een adviesprijs van 499 euro.
Het delen van video’s en ander materiaal gebeurd steeds meer en meer in de wereld, laat dat nou net het punt zijn waar de Sony Ericsson Vivaz zich op richt.
Met een druk op de knop kan het gelijk geüpload worden naar diverse sites zoals Google Picasa en YouTube.
2
De camera die in de Sony Ericsson Vivaz is ingebouwd, is een 8 megapixel sterke camera die filmt in HD kwaliteit, en dat is net als de Samsung i8910HD een waardevolle aanvulling.
Ook heeft de telefoon gezichtsherkenning en glimlach herkenning, maar ook Geo-tagging, continue autofocus (voor tijdens het filmen) en beeldstabilisator is aan boord van de Sony Ericsson Vivaz en nog veel en veel meer.
Als de Vivaz in het 1e kwartaal van 2010 verkrijgbaar wordt, is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren; Moon Silver, Cosmic Black, Galaxy Blue en Venus Ruby.
De Vivaz draait op Symbian S60 5e versie en heeft een voorgeïnstalleerde Facebook applicatie en Twitter applicatie. Ook een FM radio is aanwezig op het toestel en ook een GPS ontvanger is ingebouwd bij deze knaller van Sony Ericsson.
Die GPS ontvanger kan optimaal benut worden, omdat bij het toestel het navigatieprogramma Wisepilot wordt meegeleverd.
4
Maar er is meer… veel meer… ook een 3,5 mm audio-jack is op de Sony Ericsson Vivaz aanwezig en ook ontbreekt de TV-out functie niet.
Het beeldscherm is superieur, want de kwaliteit is in HD, en er kan gekeken worden op een 3,2” krasbestendig 16.777.216 kleuren scherm.
De Sony Ericsson Vivaz wordt geleverd met een 8GB MicroSD kaartje, wat opvallend is omdat eerdere Sony Ericsson modellen nog uitgerust werden met M2 geheugenkaarten.
Ook een draagbare Bluetooth headset wordt meegeleverd met de Sony Ericsson Vivaz.
5

Het toestel is kleiner dan zijn concurrent, Samsung i8910HD. De Vivaz heeft de afmetingen: 107 x 52 x 12,5mm, en de i8910 is groter en daarbij zijn de afmetingen; 123 x 58 x 13mm. Het gewicht is ook in het voordeel van de Vivaz, zo telt de Vivaz maar 97 gram, en de i8910HD van Samsung 148 gram.
De Vivaz heeft een processor van 720 MHz en dat is krachtiger dan de i8910HD die een 600 MHz processor bezit. De batterij van de Vivaz zou 440 uur stand-by moeten kunnen staan, en de maximale spreektijd is 13 uur.
Zoals gezegd, ligt het toestel in het eerste kwartaal van 2010 in de Nederlandse telecomwinkels met een adviesprijs van 499 euro voor een los toestel. Het pakket is dan wel uitgebreid, en zal het de Samsung i8910HD zeker pittig gaan maken.
Wij willen in het bijzonder bedanken: GSM Helpdesk , voor het gebruik mogen maken van de foto’s.