Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

dinsdag 11 mei 2010

Smartphone zorgt voor minder abonnees televisiegids


Met kranten wil het niet meer al te best gaan nu internet zorgt voor het nieuws, kranten verliezen abonnees. Niet alleen kranten zijn de dupe van het internet ook de televisiegidsen zien hun abonnees dalen. Er zijn veel redenen waarom abonnees hun abonnement niet verlengen, denk bijvoorbeeld aan teletekst en internet.

Maar een groot percentage abonnees blijkt ook hun abonnement op de papieren gids op te zeggen omdat diegene over een smartphone beschikt. Voor de Apple iPhone en voor Android toestellen zijn er goede, gratis apps te downloaden. Daarmee kan voor een aantal dagen uitzendschema's worden binnengehaald die ook offline te bekijken zijn. Voor de iPhone is er het gratis TV Gids Lite en voor de Android toestellen is er het uitgebreide TVGIDS.TV. Als de reacties in de Android Market worden bekeken dan is de daling van het abonnees op de papieren gids ook weer terug te zien.

Het is afwachten wanneer de eerste papieren televisiegids haar Android applicatie zal gaan aanbieden want de concurrentie zal alleen maar groter en groter gaan worden.