Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

woensdag 3 maart 2010

Google geeft gratis mobiele telefoon aan succesvolle Android ontwikkelaars

Google heeft vandaag een aantal e-mailberichten de deur uit gedaan aan succesvolle Android applicatie ontwikkelaars. In de mail staat dat de ontwikkelaars recht hebben op een gratis toestel die door Google wordt aangeboden. Google kiest zelf de toestellen uit en dus hebben de ontwikkelaars geen keuze uit de twee toestellen die Google weggeeft.

Google geeft twee verschillende toestellen weg namelijk de Motorola Droid en de Google Nexus One. De applicatie moet wel meer dan 5.000 keer gedownload zijn uit de Android Market en een minimaal sterren aantal hebben van 3,5 ster.
In de Verenigde Staten krijgen de succesvolle ontwikkelaars een van de twee toestellen. In Europa. Canada en Aziatische landen krijgen de succesvolle applicatie bouwers de Google Nexus One cadeau.
Een aantal ontwikkelaars zullen naast het net vissen met hun applicatie, die gratis maar ook betaald kan zijn, want dan is geen van beide toestellen geschikt voor in dat land.

Google zegt dat ze toestellen weggeven aan succesvolle ontwikkelaars zodat de applicatie makers nóg betere applicaties zullen gaan maken.
In Nederland is de applicatie Layar in de prijzen gevallen.