Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zaterdag 13 maart 2010

Phone of the Week : Samsung S7550 Blue Earth

samsung-blue-earth-phone-4
Al meer dan een jaar geleden is de Samsung S7550 Blue Earth aangekondigd, een toestel met op de achterkant van het toestel een zonnecel. Oftewel Samsung zet met de Samsung S7550 Blue Earth een milieuvriendelijke telefoon op de markt. Inmiddels is het toestel eindelijk verkrijgbaar en deze week ook Phone of the Week bij TelefoonNieuws.
We beginnen maar met de milieuvriendelijkheid van het toestel, het toestel wordt zonder handleiding geleverd maar de handleiding is te vinden op het toestel zelf. Het toestel zelf is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het toestel beschikt over de zogenoemde eco-modus waarmee precies kan worden bekeken hoeveel je aan het milieu bespaart als je die ene rit naar bijvoorbeeld de supermarkt niet met de auto doet, maar met de eigen benenwagen. De verpakking van het toestel waar dus ook de normale lader in zit is ook vervaardigd uit gerecycled papier.
samsung_blue-earth21
Het toestel beschikt over WiFi, HSPDA, UMTS, GPRS en EDGE. Het toestel beschikt over 180 MB intern geheugen en is uitbreidbaar met een MicroSD geheugenkaart. Aan de achterkant van het toestel is een 3,0 megapixel camera ingebouwd en aan de voorkant een VGA camera waarmee ook videobellen mogelijk wordt gemaakt.
De zonnecel aan de achterkant van het toestel kan bij een uur in de zon liggen maar voor 2 minuten extra bellen zorgen, dit is vrij weinig, maar wellicht worden op toekomstige telefoons met een zonnecel dit meer minuten.3large
Uiteraard beschikt het toestel ook over Bluetooth en ook een GPS ontvanger is te vinden op de Samsung S7550 Blue Earth. Een FM-radio met RDS mogelijkheid is ook te vinden op het toestel en uiteraard kan er naar de eigen MP3 muziek worden geluisterd via de muziekspeler. Eventueel nog via de 3,5 mm audio-jack. De Samsung S7550 Blue Earth heeft de afmetingen 108 x 53 x 14 millimeter en weegt 119 gram.
Om helemaal in het milieuvriendelijke gedeelte te blijven beschikt het toestel ook over een groene stappenteller, een groene kalender, en ecotips. Het toestel ligt voor ongeveer 250 euro in de winkels.