Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

maandag 8 maart 2010

Voicemail afluisteren buitenland voortaan gratis

Ook andere tarieven in buitenland worden naar beneden aangepast.

duitse-iphone

Het afluisteren van de voicemail buiten Nederland in de EU – landen moet volgens het Europees Parlement gratis worden. Ook vindt het Parlement dat er per 1 juli een maximum voor bellen en sms-en moet komen in het buitenland. De telefoon gesprekken mogen voortaan nog maar €0.48 per minuut gaan kosten, in plaats van de €0.58 die nu nog steeds betaald moet worden per minuut. Ook moeten de gesprekken per seconde worden afgerekend.

De prijs van oproepen ontvangen in het buitenland zou van €0.23 per minuut naar €0.19 per minuut moeten gaan. Het tarief voor het SMS-en gaat ook omlaag. Het maximale tarief dat voor een SMS bericht gevraagd mag worden gaat vanaf 1 juli 2010 van €0.14 naar €0.11.

Het datagebruik was al aan banden gelegd, zo schreven we eerder, en vanaf 1 juli 2010 gaat de prijs verder omlaag. De Europese Commissie stelde een maximaal bedrag van €1.19 per MB mobiel internet voor, maar het Europese Parlement wil dat er maximaal €0.60 mag worden berekend per MB.
De nieuwe tarieven gaan per 1 juli 2010 in, en van de zomer 2012 wordt er opnieuw gekeken naar de prijzen van mobiel verkeer in het buitenland.