Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

vrijdag 5 maart 2010

Sony Ericsson Xperia X10 komt 8 april naar NL

x10

Eindelijk, hij komt eraan. Het eerste toestel van Sony Ericsson dat draait op Google Android komt 8 april naar Nederland toe. Bij de Hi webwinkel komt het toestel in de verkoop, want dan wordt de Sony Ericsson Xperia X10 leverbaar bij de provider.

Voor net geen 26 euro is het toestel al gratis en daar zit uiteraard een internet bundel bij. Het toestel is in het zwart en in het wit verkrijgbaar. De 8.1 megapixel camera maakt het mogelijk om schitterende foto’s te maken en daarbij gelijk naar Picasaweb of andere website up te loaden.

Het toestel werd eerst eind maart verwacht, wat ook eigenlijk de bedoeling zou zijn, maar dit is niet gehaald, het zou kunnen zijn dat ze bij Sony Ericsson nog wat software bugs tegen zijn gekomen en uiteraard wel goed het toestel op de markt willen brengen. We schreven 23 februari al dat Sony Ericsson exclusief tegenover TelefoonNieuws heeft bevestigd dat het toestel een update krijgt naar 2.0 of 2.1. Wij vermoeden dat dit versie 2.1 wordt maar hier mocht niks over gezegd worden.

De Sony Ericsson Xperia X10 beschikt over een 1 GHz processor waardoor het mogelijk is om meerdere dingen tegelijk te doen, wat dus ideaal werkt. Ook Android werkt erg snel en bij de lancering beschikt het toestel over Android 1.6.
Het meest geweldige van de Xperia X10 is Timescape en Mediascape, waarbij alles van één contact naar één plek wordt gebracht. Het is zo uitgebreid om hier te beschrijven dat het volledig te bekijken is in onderstaande video.

De Sony Ericsson Xperia X10 is zoals gezegd nu te reserveren bij Hi in de kleuren zwart en wit.