Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

dinsdag 23 februari 2010

Sony Ericsson bevestigt Android update voor Xperia X10







De Sony Ericsson Xperia X10 is nog niet uit in Nederland of het toestel is al vollop in het nieuws.
Zoals al wel bekend is komt het toestel met een Google Android 1.6.
Er zijn diverse vragen al losgebarsten omtrent een eventuele update naar een hogere versie van het besturingssysteem op de Sony Ericsson. Regelmatig doken er al geruchten op dat er inderdaad een update komt. Maar deze berichten werden later weer een soort van 'ongeldig' verklaart.

Vandaag is dat moment dan toch gekomen. Harold de Kort van Sony Ericsson Benelux bevestigde tegenover TelefoonNieuws dat er gegarandeerd een update komt naar een hogere versie van het Android systeem op de Sony Ericsson Xperia X10.

Harold de Kort mocht niks kwijt over wanneer de update komt en wat daarbij allemaal komt kijken. Ook is er niet gezegd of het de versie 2.0 of 2.1 betreft.

TelefoonNieuws volgt al langer het nieuws omtrent het eerste Android toestel van Sony Ericsson. Wij verwachten dat het toestel het in maart verwachte Android 2.1 zal krijgen als update. Dit omdat de versie 2.1 in maart dus verwacht wordt voor de Android toestellen. (de Google Nexus One beschikt al over 2.1).
De nieuwe functie aan 2.1 is onder andere spraakbesturing en spraakherkenning. Het toestel gebruikt de microfoon om sms berichten te maken of om locaties op te zoeken met Google Maps. Even het adres in spreken en het toestel herkent dan de stem.
Nogmaals. Het is nog niet bekend of het Android 2.0 of 2.1 gaat betreffen maar het is nu dus door Sony Ericsson bevestigd dat er een update aan komt voor de Xperia X10.

Wij verwachten toch wel voor de Nederlandse gebruikers in de nieuwe update een functie in het geweldige Timescape waarbij Hyves ook mee wordt genomen. Aangezien dit nog steeds de meeste populair is op social network gebied in Nederland.
Ook dit is nog niet bekend gemaakt. Maar als we meer te weten komen, dan hoort u dat natuurlijk van ons!