Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zondag 14 februari 2010

Sony Ericsson toont drie nieuwe producten op Mobile World Congress

seMWC
Op het Mobile World Congress heeft Sony Ericsson drie nieuwe toestellen aangekondigd. Het betreft de Sony Ericsson Vivaz Pro, met een uitschuifbaar QWERTY toetsenbord. Maar ook twee nieuwe varianten van de Xperia X10. De Xperia X10 Mini en de Xperia X10 Mini Pro.
se-vivazpro.bmp 
De Sony Ericsson Vivaz Pro, is een QWERTY variant van de Vivaz, het betekend dus dat het toestel op Symbian draait. En ook filmt in HD kwaliteit, de foto's worden wel met een ander soort camera geschoten, het aantal megapixel is bij de Vivaz zonder QWERTY toetsenbord 8 megapixels. Bij de Vivaz Pro is het wat minder, met 5.1 megapixels. Ook Tweets kunnen met de integratie in de Vivaz makkelijk en snel verzonden worden. Ditzelfde geldt voor video's en foto's die snel naar het web geüpload kunnen worden.
se-x10.bmp
De Sony Ericsson Xperia X10 Mini en Mini Pro, zijn ook aangekondigd, en de Xperia X10 Mini was al uitgelekt als Robyn, en krijgt dus definitief de naam Xperia X10 Mini mee. Dus Robyn zit er niet bij, de X10 Mini draait net als zijn grotere broer, die eind maart naar Nederland komt, op Google Android 1.6.
Ook de Xperia X10 Mini is voorzien van Timescape en Mediascape, een geweldige toepassing die we eerder al zagen op de grotere broer, de Sony Ericsson Xperia X10.
De 5 megapixel camera zorgt er met de Sony Ericsson Xperia X10 Mini voor, dat het de mooiste foto’s vastlegt, ook video’s kunnen mooi en scherp vastgelegd worden.
Ook de Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, beschikt over dezelfde features als de eerder genoemde Xperia X10 Mini, maar wat nieuw is aan dit toestel is dat het toestel beschikt over een volledig QWERTY toetsenbord, en dus typen een groot plezier zal worden.
Beide toestellen beschikken over onder andere HSPDA, UMTS, WiFi, dus internetten is op eigenlijk alle plekken in de wereld wel mogelijk. Beide toestellen worden voorzien van een proefversie van het navigatieprogramma Wisepilot. Ook worden ze allebei geleverd met een 2GB MicroSD(hc) geheugenkaart. De toestellen beschikken over een Qualcomm MSM7227 processor met een snelheid van 600 MHz, de grotere broer, Sony Ericsson Xperia X10, beschikt over een 1 GHz processor. Maar voor deze kleinere modellen is het een ideale snelheid.
De X10 Mini heeft de afmetingen 83 x 50 x 17 mm, de X10 Mini Pro 90 x 52 x 18 mm. De Mini weegt 88 gram, de Pro variant weegt 120 gram. Het interne geheugen bedraagt 128 MB en is zoals gezegd met een MicroSD geheugenkaart uit te breiden tot 16 GB. Beide toestellen komen in het tweede kwartaal van 2010 op de Nederlandse markt, een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.