Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zaterdag 6 februari 2010

Phone of the Week : Nokia X6

De Nokia X6 is deze week aan de beurt als Phone of the Week. De Nokia X6 is een multimedia toestel die eventueel ook nog geleverd wordt in een speciaal Comes With Music jasje.
De Nokia X6 is na tijden weer een echte knaller van de Finse fabrikant, het toestel is een toestel van het formaat 111 x 51 x 14 mm. Het mooie 3,2" TFT touchscreen reageert niet op de stylus, maar op de vingers, waarmee het toestel dus eenvoudig te bedienen is. Het toestel werkt overigens op Symbian S60 5e versie.
Internetten is snel mogelijk via WiFi, UMTS en HSPDA, tevens beschikt het toestel over een 5 megapixel camera waarmee prima de kiekjes mee vast gelegd kunnen worden. De dubbele LED flitser zorgt ervoor dat ook op de donkere plekken de foto's er prima uit komen te zien. Ook rode ogen worden verwijderd, en foto's kunnen met de GPS ontvanger getagt worden. Met de camera aan de voorkant van het toestel, is videobellen mogelijk.
Ook zit er een TV-out functie op, zodat filmpjes en dergelijke van de telefoon direct op de televisie kunnen worden afgespeeld. Video's bewerken is ook mogelijk met de Nokia X6.
Op het gebied van navigatie heeft de Nokia X6 de gratis navigatie van Ovi Maps, geheel gratis, zoals we ook al eerder schreven.

Het toestel heeft 16 GB intern geheugen (de Comes With Music editie heeft 32 GB intern geheugen), en is uit te breiden met MicroSD(HC) geheugenkaarten, verder is op het toestel een stereo FM-radio aanwezig met RDS mogelijkheid.
Met de Comes With Music editie, is het mogelijk om een jaar lang gratis muziek te downloaden, en dat ook nog eens legaal.
De batterij van de Nokia X6 is volgens Nokia goed voor 35 uur muziek luisteren, of een spreektijd van 480 minuten. De maximale stand-by tijd van de Nokia X6 is volgens de Finse fabrikant 420 uur.

De Nokia X6 zal zeker goed gaan verkopen in de komende tijd. De Nokia X6 is er voor €519.00 (los toestel).
Voor de volledige specificaties van de Nokia X6 kunt u hier kijken.

Foto 2 : GSM Helpdesk