Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

maandag 15 februari 2010

Ericsson opent eigen ‘App Store’

sony-ericsson-X1033
Nadat Google al de Android Market heeft, Microsoft haar Windows Marketplace heeft, Nokia haar OVI Store en uiteraard Apple haar App Store heeft, komt Ericsson met eStore. Een eigen applicatie winkel van Ericsson waarmee applicaties op de telefoon kan worden gezet.
Groot voordeel van de eStore van Ericsson is dat de eStore voor iedereen is weggelegd. De applicaties die de eStore aanbiedt zijn niet alleen bestemd voor modellen van Sony Ericsson maar ook voor telefoons van andere merken.
Per direct zijn er in de eStore 30.000 applicaties te verkrijgen. Het assortiment bestaat uit gratis applicaties maar ook uit betaalde applicaties die via de bankrekening gekocht kunnen worden.
Omdat de eStore van Ericsson niet merkgebonden is, zal het assortiment naar verwachting zeker gaan groeien. Ook de populariteit zal gaan groeien. Maar  Ericsson zal zeker de harde concurrentie voelen van Google Android, want daarvan komen er in 2010 ook tientallen toestellen van. De App Store heeft het ‘nadeel’ dat het alleen voor de iPhone bestemd is. De eStore is te vinden op deze website.