Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zaterdag 27 februari 2010

Hotelketens geïnteresseerd in deur openen met mobiele telefoon

hotelgsm

Hotelketens in Amerika en in Europa hebben interesse getoond in een nieuwe applicatie van het bedrijf OpenWays waarmee een hotelkamer met de mobiele telefoon geopend kan worden. Pasjes en sleutels zouden daarmee tot de geschiedenis kunnen behoren. Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen wel een mobiele telefoon, en daarom zou de applicatie een groot succes moeten worden.

De mobiele telefoon produceert met de applicatie een uniek geluid en dat is het teken voor de kamerdeur om hem uit het slot te halen. Volgens OpenWays hoeven hotelgasten alleen hun mobiele telefoon voor de deur houden en een knopje op hun mobiele telefoon indrukken. Het geluid is gecodeerd en kan niet gekopieerd worden, dat beweert het bedrijf van de nieuwe technologie.

De applicatie zal niet op elke mobiele telefoon werken maar naar verwachting alleen op de telefoons die een besturingssysteem hebben als Apple, Android, Symbian en dergelijke. Wanneer we de eerste hotel kamerdeur met de mobiele telefoon kunnen openen is nog niet bekend.