Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

maandag 15 februari 2010

Windows Mobile 7 aangekondigd op MWC

wm7-4  
Windows Mobile 7 is het nieuwe besturingssysteem voor op de mobiele telefoon, het was hard nodig, want Microsoft verloor veel gebruikers, omdat ze overstapten naar de Google Android toestellen, die toch wel gebruiksvriendelijker worden gezien dan Windows Mobile.
wm7-3
 wm7-1
Windows Mobile is Windows Mobile en dus is er qua structuur niet heel veel veranderd en ziet het er toch nog wel grotendeels hetzelfde uit. Windows Mobile 7 toestellen worden aan het eind van 2010 verwacht. Op het gebied van systeemeisen vraagt Windows Mobile 7 nog al wat. Zo moet er in het toestel een Qualcomm Snapdragon processor inzitten met een snelheid van minimaal 1 GHz. Zo zal WM7 alleen in de ‘luxere’ smartphones te vinden zijn. Natuurlijk verschijnen er ook Windows Mobile toestellen die WM7 niet aankunnen, en daarom blijft voorlopig versie 6.5.3 ook nog op de markt voor de toestellen die minder snellere processors hebben.

De telefoons die beschikken over WM7 krijgen drie soorten toetsen: Start, Back (terug) en Search (zoek). Daarnaast krijgen alle toestellen capacitieve touchscreens met multitouch. Wat dus gebruikers moet aantrekken.

Tweakers schrijft; Multitasking wordt niet ondersteund in de nieuwe versie van Windows Mobile. In plaats daarvan zijn 'hubs' gekomen, die de rol vervult van aggregator van content vanuit diverse bronnen, zoals de pc, Facebook, Hotmail en meer webbased-diensten. Deze 'hubs' spelen een grote rol in het nieuwe mobiele OS. Een van die hubs is People, de contactenapplicatie van Windows Phone 7. De contactenapplicatie integreert met Outlook, Facebook en Hotmail. Andere hubs zijn onder meer bedoeld voor muziek en gaming.wm7-2

GSM Helpdesk schrijft dat de hubs die op het toestel aanwezig zijn, te vergelijken zijn met Timescape en Mediascape, zoals we dat kennen uit de Sony Ericsson toestellen, wat als eerst toegepast zal gaan worden op de Sony Ericsson Xperia X10. Ondermeer HTC, Garmin-Asus, Sony Ericsson, Samsung, LG, Dell, HP en Toshiba hebben al aangegeven toestellen die draaien op Windows Phone 7 Series te zullen gaan ontwikkelen.
Wij willen de volgende sites bedanken voor de bijdrage aan dit nieuwsbericht:
Tweakers.net
GSM Helpdesk