Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

zaterdag 27 februari 2010

Google Nexus One in juni naar Nederland, in april naar Engeland

nexusone

De eerste mobiele telefoon van internetgigant Google komt volgens de Telegraaf in juni 2010 naar Nederland. Google zou aan de Telegraaf laten weten dat dan dus (eindelijk) de Google Nexus One in Nederland verkrijgbaar wordt. Het toestel met besturingssysteem Android 2.1 met onder meer spraakbesturing, een 5 megapixel camera, 3,7” touchscreen, 3.5 mm audio-jack, een trackball en nog veel meer is alleen via Google zelf te koop.

In Amerika is het toestel al enige tijd te koop met een losse toestel prijs van $529.00. In Nederland biedt een webshop het toestel al los aan voor een (hoge) prijs van €740.00 zoals we al eerder schreven.
De Google Nexus One beschikt over een 1 GHz snelle Qualcomm Snapdragon QSD8250 processor, en beschikt over 512 RAM en 512 ROM geheugen.

De Google Nexus One krijgt gelijk al concurrentie, want eerder al, namelijk al in het tweede kwartaal van 2010 komt HTC met haar Desire. Dat is eigenlijk precies dezelfde telefoon als de Nexus One, want ook de Nexus One is door HTC gemaakt, maar iets andere knoppenindeling. De HTC Desire is hier te zien. Natuurlijk is ook de Apple iPhone 3GS een geduchte concurrent.

Ook bekend werd:

In april 2010 komt de Google Nexus One naar Engeland, dat meldt het Engelse Telegraph, de Nexus One zou in Engeland in combinatie met de provider Vodafone te verkrijgen zijn. Dit nieuws is nog niet bevestigd door Google maar de waarschijnlijkheid is vrij groot nu dit nieuws steeds meer informatie blijkt te krijgen.