Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

dinsdag 2 februari 2010

‘Google komt met eigen tablet’

googletablet

Google komt met een eigen tablet, aldus de Duitse site Mobicroco.
“Apple komt met haar iPad, dus komen wij ook met een Tablet”, het zou zo een zin kunnen zijn, wat Google in haar gedachte had. Google komt naar verwachting dus ook met een Tablet, wat het helemaal moet gaan worden in 2010.
Met de Google Tablet, wordt net als met de iPad van Apple een nieuwe wereld geopend.

tablet2.141 tablet2.108

Met de Tablet kan op internet gesurft worden, foto’s worden bekeken, video’s worden bekeken, e-boeken worden gelezen en nog veel en veel meer. Op de developer site van Chromium is te vinden dat de Google Tablet er komt met een grootte van een high-resolution scherm tussen de 5 en 10 inch. Verder is het beeldscherm full-touchscreen en laat films ook zien in HD kwaliteit en is ook optimaal met de vingers te bedienen.
Wat opvallen is tegenover de Apple iPad, is dat de Tablet van Google wél multitouch ondersteund en ook multitasking. Zo kunnen meerdere programma’s tegelijk openstaan. Waarbij wij als eerste dachten van… “ja! Google begrijpt wat we willen”.

De Google Tablet gaat draaien op het eigen gemaakte Chromium OS. Chromium OS is een besturingssysteem, waarmee Google op korte termijn ook netbooks mee gaat uitbrengen, maar ook Google’s eigen browser Chrome doet het goed, en heeft onlangs al rivaal Safari overtroffen aan gebruikers. Wanneer de Google Tablet in Nederland komt en wat zijn prijskaartje is, is nog niet bekend.