Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

vrijdag 5 februari 2010

Sony Ericsson geeft antwoord op Xperia X10 vragen

Sony Ericsson heeft voor de website Tweakers, haar vragen beantwoord die op het forum van Tweakers zijn gesteld, grotendeels al beantwoord. Tot vorige week was het mogelijk vragen te stellen over het eerste Android toestel van Sony Ericsson, de Xperia X10.
Harold de Kort, van Sony Ericsson Benelux heeft het 1e deel van de vragen al beantwoord.
Onder andere is bekend geworden dat de adviesprijs van een los toestel €599 gaat kosten bij de release, het is trouwens niet zo, dat alle winkels zich hieraan zullen houden dus lagere prijzen zullen wellicht ook voorkomen.
Ook is de Sony Ericsson Xperia X10 niet gebonden aan één provider, zoals dat wel bij onder andere de Apple iPhone het geval is.

Op vragen zoals eventuele updates en over de mogelijkheid tot HD filmen, maar ook over de vraag of er een FM-radio bij de update wel inbegrepen zit, mocht de fabrikant geen antwoord geven, uit concurrentie overwegingen.
Bij de release is het wel bekend dat het toestel met Android 1.6 wordt geleverd. Het is waarschijnlijk dat de Sony Ericsson Xperia X10 een update krijgt naar Android versie 2.

Verder wist Harold de Kort te melden dat de geweldige functies op de Xperia X10, zoals Mediascape en Timescape eventueel uit te schakelen zijn, indien de gebruiker dat wenst. De blauwe kleur van Timescape en Mediascape is overigens niet in een eigen kleur aan te passen.

Opvallend is dat Sony Ericsson al langere tijd een nauwe band heeft met de social network site Hyves. De vraag was dan op het forum ook of er in Timescape de mogelijkheid kwam tot de updates van je Hyves vrienden. Sony Ericsson kon nog niet bevestigen of Hyves bij de release geïntegreerd zal zijn, of dat dit bij een eventuele update geïntegreerd zit.
Tevens is het mogelijk dat de Sony Ericsson Xperia X10 als modem wordt gebruikt.
Ook Sony Ericcson's TrackID zit op de Sony Ericsson Xperia X10, waarmee eenvoudig en snel door middel van bijvoorbeeld de telefoon bij de speaker van de radio kan worden gehouden het desbetreffende nummer kan worden opgezocht uit de grote database.
Zoals bekend wordt de Sony Ericsson Xperia X10 bij de release geleverd met een gratis probeerversie van het navigatie programma Wisepilot.

Zoals gezegd, is dit pas het eerste deel van de vragen beantwoord, en volgt er binnenkort dus een deel twee van de gestelde vragen.
Sony Ericsson zegt aan het eind van het eerste kwartaal de Xperia X10 uit te leveren. Dit houdt dus in dat inderdaad eind maart de Sony Ericsson Xperia X10 in de winkels komt te liggen, zoals we al eerder schreven.