Telefoon vragen?

Vragen over mobiele telefoons? Meld het ons! Via een mailtje naar: telefoonnieuws@gmail.com

Zelf schrijven voor TelefoonNieuws?

Wil jij ook schrijven voor TelefoonNieuws?
Wij zoeken per direct mensen die geïnteresseerd zijn in het schrijven van nieuwsberichten.

vrijdag 12 februari 2010

Phone of the Week : LG GW620

En het is weer tijd voor een nieuwe Phone of the Week. Deze keer is de beurt aan de LG GW620. De LG GW620 draait op Google Android 1.5. Het toestel draait dus op niet de nieuwste versie van Google Android. Ook een update naar 1.6 of zelfs hoger is niet mogelijk met dit Android toestel.

Het toestel is een Android toestel met een uitschuifbaar QWERTY toetsenbord en beschikt over vijf rijen met toetsen wat erg goed typt. Als het toestel uit wordt geschoven dan draait het beeldscherm automatisch mee.

Het hoofdscherm bestaat uit drie schermen waar elk ook widgets kunnen worden geplaatst om snel toepassingen op te starten.

Over de Android interface heeft LG haar eigen interface geïnstalleerd, zoals we al kennen uit de andere LG toestellen. Dit is (gelukkig) ook uit te schakelen.

Aan de achterkant van het toestel zit een 5 megapixel camera met LED flitser. De camera beschikt onder meer over autofocus, gezichtsherkenning, geo-tagging, panorama en nog vele andere extra mogelijkheden.

De LG GW620 beschikt over snel internet met ook de mogelijkheid tot WiFi. Als de WiFi verbinding niet te vinden is door de telefoon schakelt de telefoon automatisch over naar het datanetwerk. Een internetbundel bij je abonnement raden we zeker aan omdat je anders met een hoge rekening komt te zitten.

Google Maps, Google Talk, Gmail.... de diensten van Google zijn allemaal te vinden op de LG GW620. Maar in de Android Market is er zoveel meer te vinden voor het Android toestel. Waaronder een barcodescanner waarbij door middel van een streepjescode de laagste prijs van een product op internet wordt gevonden.

De meeste applicaties in de Android market zijn gratis. De App Store van Apple bevat momenteel meer dan het dubbele aantal applicaties dan de Android market, maar als je kijkt in de Android market zie je dat je niks tekort komt met Google Android. Google is een stuk makkelijker in het goedkeuren van applicaties dan dat Apple is. Daarom verwachten er in de toekomst dat Android meer applicaties aanbiedt dan de App store van Apple. Mede komt dit omdat de App store maar voor een soort apparaat is, de iPhone. Ofwel; alleen Apple.

Google Android is een besturingssysteem waarvan Samsung, LG, Sony Ericsson, Motorola, provider T-Mobile en nog diverse andere fabrikanten graag gebruik van maken.
Terug komend op de LG GW620; de telefoon is het eerste Android toestel van LG en de ervaringen van de GW620 zijn erg positief.

Zal LG haar toch wel negatieve aandacht met de GW620 weer (helemaal) opkrikken?
De kans dat dat gebeurd, zal met de LG GW620 een stuk groter worden.
De LG GW620 is vanaf nu in de winkels te verkrijgen, met een prijskaartje van €299,00 voor een losse LG GW620.

plus / minpunten:
+ QWERTY toetsenbord met 5 rijen
+ Design
- Android 1.5 niet naar hogere versie te updaten